Kliedē vientulību un informācijas trūkumu

© F64

Kopš 8. februāra Rīgā darbu uzsācis zvanu centrs senioriem (projekta Būsim aktīvi! – Vecāka gadagājuma cilvēku sociālās izolētības mazināšana caur brīvprātīgo darbu Igaunijā, Latvijā un Somijā ietvaros).

Kopš darbojas senioru zvanu centrs, divu mēnešu laikā ir saņemti 388 zvani (martā – 167 zvani). Visbiežāk zvanītāji jūtas vientuļi, tāpēc piezvana, lai tikai aprunātos. Daudzi vēlas sastapt domubiedru, ar kuru kopā doties pastaigās vai uz teātra izrādēm. Vairāki zvanītāji nav slēpuši, ka tieši un konkrēti vēlas iepazīties, visbiežāk tie ir gados vecāki kungi. Cilvēkus interesē arī ar medicīnu un veselības aprūpi saistīti jautājumi, kā arī informācija par brīvā laika pavadīšanas iespējām Rīgā un bezmaksas kultūras pasākumi. Rīgas domes Labklājības departamentā informē, ka zvanītāji izsaka savu viedokli arī par pensiju sistēmu, valsts finansētā asistenta pakalpojumiem, vēlas uzzināt par Rīgas Sociālā dienesta darbu.

Šobrīd projektā ir iesaistījušies apmēram 35 brīvprātīgie seniori.

Zvanu centrs darbojas katru darbdienu no pulksten 10 līdz 14, ir pieejami trīs mobilie tālruņi ar numuriem 20224913; 25643438 un 29438355.



Svarīgākais