UZMANIES!: Ja liksi auto neatļautā vietā, policija turpmāk par to uzzinās dažu minūšu laikā

© ekrānšāviņš, pilsetacilvekiem.lv

Lai efektīgāk cīnītos ar bezkaunīgiem autovadītājiem, ir radīta jauna sistēma, kas dažu minūšu laikā ļaus tiesībsargiem pieķert bravurīgos spēkratu īpašniekus.

Rīgas Pašvaldības policija izstrādājusi aplikāciju Android un Apple telefonu lietotājiem, kurā pāris sekunžu laikā ikviens aculiecinieks var nofotogrāfēt pārkāpumu, pievienot īsu pārkāpuma aprakstu un nosūtīt policijai, kura šo ziņu nekavējoties saņems un atbrauks uz pārkāpuma vietu konstatēt situāciju un sodīt vainīgos, ja pārkāpums izrādījies patiess.

Aplikācija Apple telefoniem pieejama šeit: itunes.apple.com;  Android telefoniem šeit: play.google.com

Aplikācija ir izstrādāta, lai tajā ļoti vienkāršā veidā varētu nosūtīt policijai informāciju par pārkāpumu – atliek tikai nospiest pogu “Uzņemt pārkāpuma foto”, nofotogrāfēt pārkāpumu un aizpildīt pieprasīto informāciju – pārkāpuma vietas adresi, īsu aprakstu un savu kontaktinformāciju. Tad nospiežam pogu “Iesūtīt” un policija tuvākajā laikā ieradīsies notikuma vietā. Aplikācijā ir iespējams arī ielogoties ar savu kontu, tādā veidā jūs par katru pārkāpumu arī saņemsiet īsu atbildi no policijas, piemēram: “Notikuma vietā konstatētas 3 nelikumīgi novietotas automašīnas, visām sastādīti pārkāpuma protokoli.” un katru izsaukuma reizi nebūs jāaizpilda citādi prasītā kontaktinformācija.

Latvijā

Lielākais izaicinājums gan interaktīvo azartspēļu nozarei, gan arī valstij, ir ēnu ekonomikas īpatsvars - Latvijā interaktīvo jeb "online" azartspēļu nozarē tas ir būtiski lielāks nekā kaimiņvalstīs, aģentūrai LETA pauda Latvijas Interaktīvo azartspēļu biedrības (LIAB) valdes locekle Līga Līce.

Svarīgākais