Rīgā šonakt turpināsies ielu tīrīšana; brīdina par apgrūtinātu braukšanu rīta pusē

Rīgā šonakt turpināsies ielu tīrīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) prognozē, ka otrdien, 23.februārī, no rīta Rīgā gaidāms stiprs, slapjš sniegs, kas var pāriet lietū. Trešdien, 24.februārī, gaisa temperatūra atkal būs zem nulle grādiem. Uz rajona nozīmes ielām būs apgrūtināti braukšanas apstākļi.

Ja sāks līt, ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem ir uzdots veikt lietus ūdens uztvērējaku tīrīšanu tajās ielās, kur ir lietus ūdens kanalizācijas sistēma.

Snigšanas laikā ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi galveno vērību pievērsīs tiltiem, satiksmes pārvadiem un maģistrālajām ielām, pa kurām kursē sabiedriskais transports.

Satiksmes departaments aicina autovadītājus braukt uzmanīgi un izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Šonakt tiks turpināti tīrīšanas darbi arī virknē B un C kategorijas ielu. Lai būtu iespējams kvalitatīvi veikt ielu tīrīšanas darbus, daudzviet ir uzstādītas ceļa zīmes "Apstāties aizliegts". Šodien pagaidu ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" tiks uzstādītas Eduarda Smiļģa ielā, abās ielas pusēs. Sniega tīrīšana tiks veikta tuvāko dienu laikā.

Apstāšanās ierobežojumi tiks atcelti, kad tie vairs nebūs nepieciešami ielu tīrīšanai. Rīgas Pašvaldības policija veic ceļu satiksmes uzraudzību un stāvēšanai atstātos transportlīdzekļus, kas traucē sniega tīrīšanai, ar autoevakuatoru var pārvietot uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Autovadītāji par sava evakuētā transportlīdzekļa atrašanās vietu var uzzināt, zvanot pa tālruni 112 vai 02.

Ja policijas rīcībā būs informācija par konkrētu transportlīdzekli, kas pirms apstāšanās aizlieguma zīmes izvietošanas nav atradies zīmes darbības zonā, bet tur novietots laikā, kad zīme jau izvietota, autovadītājam var tikt piemērots sods 30 latu apmērā.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais