INTERESANTI: Uzzini, kas atrodas aiz noslēpumainajām Mildas durvīm

© info.riga.lv

2011. gada 17. novembrī notikusi svinīgā Brīvības pieminekļa Goda telpas atklāšana. Šī telpa atrodas Brīvības pieminekļa jeb tautā sauktās Mildas iekšienē.

Šajā telpā ir uzstādīts galds Goda grāmatai, kurā var ierakstīt novēlējumu un savu vārdu visi, kuri ienākuši pieminekļa iekšienē. Tas gan nav tūrisma objekts, bet, ja kāds ļoti vēlas, tad var šeit nokļūt. Lai to izdarītu, jāraksta iesniegums ar motivācijas vēstuli - kas vēlas doties, no kurienes, kāpēc. Pagājušajā gadā pieminekļa iekšienē no maija līdz novembrim pabijuši 1049 cilvēki. Bija trīs divpadsmitās klases skolēni pēdējā zvana dienā. Viņi vēlējās ierakstīt savu vārdu grāmatā, tādējādi dodot solījumu, ka, pat ja kāds no viņiem aizbrauks, viņi noteikti atgriezīsies Latvijā.

Pie galda, zem paklāja ir lūka. Tā ved uz pagrabu, kurā, starp citu, saglabājušies Pētera I pieminekļa pamati – šī pieminekļa vietā tagad stāv mūsu Brīvības piemineklis.

Kāpnes, kas ved uz pašu augšu – norobežotas ar baltiem paneļiem. Uz margām piekārtas lentes – tās visas ir noņemtas no ziediem, kas nolikti pie pieminekļa. Šeit sakrātas lentes no visdažādākajām pasaules valstīm.

Pašā augšā ir divas lūkas. No vienas paveras skats uz Nacionālās Operas un baleta ēku, no otras – uz Bastejkalnu. 

Sagatavots pēc: info.riga.lv

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais