Rīgā sākas koku ciršanas lieguma periods

© F64

No šodienas līdz 30.jūnijam Rīgas pilsētas teritorijā ir noteikts koku ciršanas lieguma periods, lai saudzētu Rīgas pilsētas teritorijā esošos apstādījumus to plaukšanas laikā, kā arī aizsargātu tajos ligzdojošos putnus.



Būvvaldes Apstādījumu inspekcijas inspektori koku ciršanas lieguma periodā veiks pastiprinātas pārbaudes ne tikai pilsētas centrā, bet arī mikrorajonos un attālākās apkaimēs. Taču papildus būvvaldes veiktajām pārbaudēm arī pilsētas iedzīvotāji aicināti aktīvi piedalīties šajā kontroles procesā, par pārkāpumiem nekavējoties informējot Rīgas pilsētas būvvaldi vai Rīgas Pašvaldības policiju.

Par noteikumu pārkāpšanu fiziskām personām var tikt piemērots sods līdz 700 eiro par vienu koku, bet juridiskām personām līdz pat 1400 eiro.

Koku ciršanas lieguma periods neattiecas uz kokiem, kuru celma caurmērs ir mazāks par 20 centimetriem, uz augļu kokiem un bīstamiem kokiem, kas var radīt apdraudējumu sabiedrībai.

Koku ciršanas lieguma periods ir noteikts Ministru kabineta noteikumos par koku ciršanu ārpus meža.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais