Rīgas pili atbrīvos no kokiem

BEZ KOKIEM. Gar Torņa ielu, kur dienā ir intensīva satiksme, paredzēts nocirst 10 liepas, to vietā veidojot plašus krūmu un zemsedzes stādījumus © F64

Līdz 22. aprīlim iedzīvotāji var izteikt viedokli par iecerēto koku ciršanu pie Rīgas pils.

Pašlaik paredzēts nocirst 10 Holandes liepas Torņa ielas malā. Pamatojums: koki jācērt gan to augšanas stāvokļa, gan Pils laukuma pārbūves dēļ. Kā vēsta paziņojums Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā, atsevišķi koki liedzot pilnvērtīgi īstenot Valsts prezidenta protokola ceremonijas prasības un starptautiskās drošības prasības, kā arī noslēpj laukuma malā esošos kultūrvēsturiskos pieminekļus – bijušās viesnīcas Pēterburga un Rakstniecības un mūzikas muzeja fasādes.

Arī 2010. gadā tika apspriesta līdzīga iecere. Tolaik Pils laukuma rekonstrukcijas projekts paredzēja nogāzt 25 kokus un atstāt tikai 12. Sabiedrības protestu dēļ ieceri neīstenoja. Ja tiks pieņemts ciršanai labvēlīgs lēmums, tad vietā paredzēts stādīt krūmus, bet Pils laukuma ziemeļrietumu daļā 2018. gadā valsts simtgades pasākumu ietvaros ir plānots iestādīt vienu ozolu. Tam jāsimbolizē Latvijas valsts suverenitāte un nedalāmība.

Līdz 22. aprīlim var iesniegt rakstiskas atsauksmes Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4, 1. stāvā, jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē vai jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā. Savas pretenzijas var atbalstu var izteikt arī elektroniski, aizpildot un nosūtot anketu portālā www.riga.lv sadaļā epakalpojumi.



Svarīgākais