Bērni turpina riskēt; Bruņinieku ielā jaunieši uzrāpjas uz pamestas ēkas jumta

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar, 13.aprīlī Centra pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Bruņinieku ielā, kur garāmgājēji bija ievērojuši, ka uz pamestas ēkas jumta atrodas vairāki bērni. Policijas darbinieki apsekoja pamesto piecus stāvus augsto ēku, kurā varēja brīvi iekļūt.

Vairākās vietās no jumta un būves sienām bija atdalījušies būves elementi, viss liecināja par to, ka uzturēšanās ēkā ir nepārprotami bīstama. Ēkā sastapti trīs jaunieši, kuri nekavējoties izvesti no ēkas ārā. Jaunieši policistiem pastāstīja, ka ēkā ienākuši vēl arī trīs mazāki bērni. Turpinot apsekot ēku, uzmeklēti trīs mazgadīgi bērni, kuri bija noslēpušies vienā no telpām. Arī mazākie bērni nekavējoties nogādāti drošā vietā. No piedzīvojumu meklētājiem noskaidrots, ka viņi par ēku uzzinājuši sociālajos tīklos un nolēmuši paši to apskatīt. Savukārt mazākie bērni, pamanot, ka jaunieši dodas ēkā, sekojuši lielajiem.

Par notikušo informēti bērnu vecāki, kuri ieradās notikuma vietā. Veiktas preventīva rakstura pārrunas par bīstamību un atbildību, iekļūstot un atrodoties neapdzīvotās, pamestās ēkās un būvēs.

Latvijā

Dzīvei nepieciešamā alga jeb minimālais ienākumu līmenis, kas tiek uzskatīts par nepieciešamu indivīdam vai ģimenei, lai segtu savas pamatvajadzības un uzturētu pienācīgu dzīves līmeni noteiktā ģeogrāfiskā apgabalā, 2024.gadā Rīgā ir 1630 eiro bruto, bet reģionos - 1384 eiro bruto, liecina atalgojuma pētījumu un vadības konsultāciju uzņēmuma "Figure Baltic Advisory" veiktais šī gada pētījums.

Svarīgākais