Ušakovs: Ceļu uzturēšanai Rīgā jāparedz papildu 2-2,5 miljoni latu

Rīgas pašvaldības budžeta grozījumos aprīlī ceļu uzturēšanai būtu nepieciešams paredzēt 2-2,5 milj. latu, - šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Līdz šim kopējais budžets sniega tīrīšanai Rīgā un ceļu uzturēšanai bija 8 milj. latu, biežās snigšanas un lielā sniega dēļ liela daļa līdzekļu ir iztērēti, "līdz vasarai pietiks", sacīja Rīgas mērs.

Pašlaik problēmas sagādā netīrītie ēku jumti. Kā piemēru Ušakovs minēja kādu skolu, uz kuras jumta bija sakrājusies 1,50-1,70 metrus bieza sniega kārta, kas apdraudēja skolēnu un iedzīvotāju drošību. Bīstamas ir arī lāstekas pie ēku jumtiem.

Pēc Ušakova teiktā, nereti ēku īpašnieki izvēlas samaksāt sodu par netīrītajiem jumtiem, jo tas ir mazāks, nekā izmaksā jumta tīrīšana, tāpēc Rīgas domē tiek apsvērta iespēja šos sodus paaugstināt.

Pašlaik Rīgas domē notiek aktīva gatavošanās iespējamajiem plūdiem pavasarī. Ir notikušas operatīvo dienestu sanāksmes, mēneša beigās paredzētas mācības sadarbībā ar atbildīgajiem dienestiem, sacīja Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgā turpinās ielu tīrīšanas darbi un brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Atbilstoši Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) uzdevumam ielu brauktuvju tīrīšana prioritāri tiek veikta pie pašvaldības mācību iestādēm.

Ielu un tiltu tīrīšana, kā arī sniega izvešana galvenokārt tiek veikta nakts laikā, lai netraucētu satiksmi.

Rīta un vakara maksimumstundās, kad cilvēki dodas uz darbu un mājup, brauktuvju tīrīšanu iespējams veikt tikai atsevišķās vietās, jo šajā laikā specializētā tehnika, pārvietojoties kopējā lēnajā satiksmes plūsmā, brauktuves nevar nošķūrēt.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus braukt uzmanīgi un izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot drošu distanci.

Svarīgākais