Sākas NATO militāro līderu seminārs Rīgā; plānoti satiksmes ierobežojumi

© Scanpix

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Jūrmalas rezidencē tiksies ar NATO spēku transformācijas virspavēlnieku ģenerāli Denisu Mersjē, liecina prezidenta darba kārtība.

Sagaidāms, ka tikšanās laikā, kas sāksies plkst.12, amatpersonas pārrunās aktuālo drošības situāciju un nākotnes izaicinājumus, kā arī gaidāmo NATO samitu Polijas galvaspilsētā Varšavā.

LETA jau vēstīja, ka no šodienas līdz 14.aprīlim Rīgā aiz slēgtām durvīm notiks NATO seminārs, kurā NATO komandstruktūru militārie līderi diskutēs par stratēģiski nozīmīgiem jautājumiem un nākotnes izaicinājumiem starptautiskajai drošībai.

NATO seminārā "Allied Reach 2016" piedalīsies aptuveni 250 dalībnieki - NATO komandstruktūru militārie līderi un drošības eksperti, tostarp aptuveni 63 NATO ģenerāļi.

Semināru apmeklēs arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels, NATO Transformācijas pavēlniecības komandieris ģenerālis Denis Mersjē, NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Salvatore Farina, Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs, kā arī citi NATO augstākie virsnieki.

No šodienas līdz 14.aprīlim no plkst.7 līdz plkst.23 transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana tiks aizliegta Kuģu ielas abās pusēs, posmā no Trijādības ielas līdz Akmens tiltam.

Savukārt no rītdienas, 12.aprīļa, plkst.7 līdz 14.aprīļa plkst.14 - Ziemeļblāzmas ielas abās pusēs, posmā no Baltās baznīcas ielas līdz Kāvu ielai, Sniega ielas abās pusēs, posmā no Ziemeļblāzmas ielas līdz Augusta Dombrovska ielai, Baltās baznīcas ielas abās pusēs, posmā no Vecāķu prospekta līdz Ziemeļblāzmas ielai un Kāvu ielas abās pusēs, posmā no Ziemeļblāzmas ielas līdz Dombrovska ielai.

13.aprīlī no plkst.7 līdz 23 transports nedrīkstēs apstāties un stāvēt Valguma ielas labajā pusē, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai.

Bet no rītdienas, 12.aprīļa, plkst.7 līdz 14.aprīļa plkst.14 nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība Ziemeļblāzmas ielas posmā no Baltās baznīcas ielas līdz Kāvu ielai, Sniega ielas posmā no Ziemeļblāzmas ielas līdz Augusta Dombrovska ielai, Baltās baznīcas ielas posmā no Vecāķu prospekta līdz Ziemeļblāzmas ielai un Kāvu ielas posmā no Ziemeļblāzmas ielas līdz Augusta Dombrovska ielai.

Sabiedriskā transporta satiksme un gājēju kustība pie delegācijas pārstāvju apmeklējamiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

Ierobežojumi neskars transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm.

Svarīgākais