"Lucavsalas ekokopiena" aicina iznomāt mazdārziņus Lucavsalā

© F64

"Lucavsalas ekokopiena" sociālajos tīklos aicina iedzīvotājus "izglābt Lucavsalu", iznomājot un apkopjot kādu no tās mazdārziņiem, novēroja aģentūra LETA.

Šādu aicinājumu organizācija izvietojusi sociālajā tīklā "Facebook".

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas pārstāve Inese Meiere, Lucavsalā pašlaik ir pieejama neiznomāta ģimenes dārziņu teritorija, kurā iespējams ierīkot aptuveni 90 dārziņus.

Gadā ģimenes dārziņa nomas maksa ir aptuveni 15 eiro, ja dārziņa platība ir 200 kvadrātmetri, un aptuveni 20 eiro, ja dārziņa platība ir 300 kvadrātmetri.

Ja persona vēlas nomāt ģimenes dārziņu, tad tai ar iesniegumu jāvēršas Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā vai Izpilddirekcijā. Iesniegumu iespējams sūtīt arī pa pastu vai elektroniski, ja iesniedzējam ir elektroniskais paraksts.

Personas iesniegumu par ģimenes dārziņu iznomāšanu izskata Izpilddirekcijas Nekustamā īpašuma komisija to iesniegšanas un reģistrācijas secībā. Ja uz vienu dārziņu pretendē vairāk nekā viena persona, priekšroka ir daudzbērnu ģimenēm, personām ar invaliditāti un maznodrošinātajiem. Iznomātājs slēdz Pagaidu zemes nomas līgumu.

Svarīgākais