Hipokrāta ielā aiztur vīrieti ar gandrīz 40 gramiem metamfetamīna.

© F64

Valsts policija saņēma operatīvo informāciju par kādu vīrieti, kurš, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu realizēšanu.

Vakar, 6. aprīlī, ap pulksten 22.00 Rīgas Centra iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljonu Hipokrāta ielā uz ielas aizturēja 1992. gadā dzimušu vīrieti un no viņa atsavināja 9,49 gramus metamfetamīna. Vēlāk, veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika atrasts un izņemts vēl aptuveni 30 gramu narkotisko vielu, kas, visticamāk, arī ir metamfetamīns. Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī, bet atsavinātās vielas nodotas ekspertīzes veikšanai.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu. Lai varētu lemt par soda piemērošanu, tiek gaidīti ekspertīzes rezultāti.

Rīt, 8. aprīlī tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.