Pie Ķīšezera ar viltību aiztur divus maluzvejniekus

© f64

Policija Rīgā, izveidojot slēpni, pie Ķīšezera aizturējusi divus maluzvejniekus, aģentūra LETA uzzināja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, veicot zvejniecības noteikumu ievērošanas kontroli, vakar, 4.aprīlī, apsekoja Ķīšezera krastus un pamanīja ūdenī iegremdētu nemarķētu zvejas tīklu. Izveidojot slēpni, pēc laika sagaidīti divi malu zvejnieki, kuri no ūdens izvilka nelikumīgo zvejas rīku. Abiem pārkāpējiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par zvejošanu bez atļaujas aizliegtā vietā, aizliegtā laikā un ar aizliegtiem tīkliem, par ko likumā paredzēts sods no 280 līdz 700 eiro.

Pārkāpuma izdarīšanas rīki - gumijas laiva, airi un divi nemarķēti zvejas tīkli - konfiscēti.

Tajā pašā dienā Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki pamanīja vēl divus nelegālus zvejas tīklus, kas iegremdēti Daugavā. Nelegālie zvejas rīki no ūdens izcelti. Zivis tīklos vēl nebija noķertas. Noformēts apskates un mantu izņemšanas protokols.

Policija joprojām aicina arī iedzīvotājus par pamanītām aizdomīgām darbībām ar zvejas rīkiem ūdens tuvumā ziņot RPP, zvanot pa tālruņiem 67026868, 67026899 vai rakstot uz e-pasta adresi "rpp.ugcan@riga.lv".

Svarīgākais