Piketēs pret grozījumiem Krimināllikumā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

2016.gada 7.aprīlī 8:30 pie Latvijas Republikas Saeimas ēkas notiks Latvijas Sociālistiskās partijas pikets pret skandalozajiem grozījumiem Krimināllikumā, kurus tobrīd izskatīs parlamentā galīgajā otrajā lasījumā.

Ierosinātie grozījumi Latvijas informācijas laukā tiek pavadīti ar patriotiskām retorikām kā pretdarbība Krievijas propagandai kā arī, lai paaugstinātu drošības līmeni Latvijā "hibrīdkara" apstākļos.

Tomēr, ja paskatās tieši uz piedāvāto likuma grozījumu formulējumu, nevis retoriku, ar ko tie tiek "rotāti", kļūst skaidrs, ka tiek runāts par Latvijas policejiska valsts režīma izveidošanu

Pret grozījumiem atklāti iestājas daudzi visdažādāko uzskatu politiķi un sabiedriskie darbinieki, tajā skaitā arī Latvijas Republikas Prezidents Raimonds Vējonis. Mēs aicinām piedalīties piketā visus, kas saprot piedāvāto grozījumu bīstamību un to melīgo pamatojumu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais