Sestdien Baložos gandrīz notikusi liela traģēdija

© f64

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 2.aprīļa plkst. 6.30 līdz 4.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 304 izsaukumus – 242 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 151 bija uz kūlas ugunsgrēkiem,un 22 uz glābšanas darbiem, bet 40 no izsaukumiem bija maldinājumi. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Plkst. 19.57 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Skolas ielu Baložos, kur dzīvojamā mājābija izcēliesugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg gāzes plīts un mēbeles 2m2 platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba apmēram 63 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts. Plkst. 21.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Latvijā

Policistiem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, ieslodzījuma vietās nodarbinātajiem, Nodokļu un muitas policijā nodarbinātajiem plānotā atlīdzības paaugstināšana ietvers arī jaunu piemaksu 300 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas par noteikto funkciju un uzdevumu izpildi, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā.