Pilsētnieki dodas svinēt; daudzviet Rīgā veidojas sastrēgumi

© f64

Ceturtdienas pievakarē daudzviet Rīgā vērojami sastrēgumi, kuri varētu būt saistīti ar brīvdienu tuvošanos.

Informācija vietnē "Balticmaps.eu" liecina, ka, piemēram, Brīvības gatvē no Teikas līdz Juglai satiksme ir raita, taču lielākās problēmas ar satiksmes plūsmu ir tiešā centra tuvumā.

Sastrēgumi veidojas Aleksandra Čaka ielā, Lāčplēša ielā, Krišjāņa Valdemāra ielā virzienā un posmā no Stabu ielas uz Elizabetes ielu, kā arī Brīvības ielas virzienā un posmā no Tallinas ielas līdz Gustava Zemgala gatvei.

Sastrēgumi veidojas arī uz citām relatīvi mazākām pilsētas ielām, kā arī uz Vanšu tilta centra virzienā un Dienvidu tilta Pārdaugavas virzienā, liecina aktuālie dati vietnē "Balticmaps.eu".

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais