Policija aiztur divas personas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu Bolderājā

© nra.lv

14. martā Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona Kriminālpoliciju aizdomās par iepriekš izdarītu slepkavību Bolderājā aizturēja 1955. gadā dzimušu sievieti un 1976. gadā dzimušu vīrieti.

Pagājušā gada 28. februārī Bolderājas iedzīvotāji pamanīja, ka deg viena no dārza būdiņām un izsauca glābšanas dienestu. Notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji un policisti, kuri degošajā mājiņā atrada vīrieša līķi. Ekspertīzē tika noskaidrots, ka vīrietis gājis bojā no iepriekš izdarītiem miesas bojājumiem.

Likumsargi noskaidroja, ka noziegumu, iespējams, izdarījuši divi cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas, kuri mēdz mitināties turpat netālu, Bolderājas dārza būdiņu teritorijā. Viņi nodarījuši nāvējošus miesas bojājumus savam paziņam un pēc tam aizdedzinājuši mājiņu. Šobrīd izvirzītas divas galvenās versijas par nozieguma motīvu – starp nozieguma izdarītājiem un nelaiķi izcēlies sadzīviska rakstura strīds vai arī noziedznieki slepkavību izdarījuši mantkārīgā nolūkā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavību. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem.

Lai sīkāk noskaidrotu notikušā apstākļus, turpinās lietas izmeklēšana.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais