Pārītis no Bolderājas aplaupījis un piekāvis sievietes bijušo draugu

© F64

14. martā Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa policisti aizdomās par mobilā telefona nolaupīšanu aizturēja 1970. gadā dzimušu vīrieti. Viņa 1969. gadā dzimusī dzīvesbiedre, kura tiek turēta aizdomās par līdzdalību šajā noziegumā, tika aizturēta jau 8. martā.

Laupīšana tika izdarīta pagājušā gada 20. decembrī. Jau minētā sieviete, kura dārza būdiņā Bolderājā mitinājās kopā ar savu civilvīru, bija nolēmusi no savas iepriekšējās dzīvesvietas Rīgā, Zvīņu ielā savākt savas personīgās mantas. Šajā mājoklī tobrīd dzīvoja viņas bijušais civilvīrs. Pēc savām mantām sieviete nedevās viena, bet gan kopā ar savu jauno dzīvesdraugu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka abi nolēmuši veikt noziedzīgas darbības. Izdarot miesas bojājumus sievietes bijušajam civilvīram, viņam tika nolaupīti divi mobilie telefoni.

Saņemot iesniegumu no cietušā, policija uzsāka noziedznieku meklēšanu. Ņemot vērā, ka aizdomās turamajiem nav bijusi noteikta dzīvesvieta, viņu notveršana prasīja laiku.

Saistībā no notikušo uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un ja tā izdarīta, iekļūstot mājoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais