Rīgā kāds dzīvoklis pārtaisīts par nelegālo akcizēto preču tirdzniecības vietu

© F64

Valsts policija saņēma informāciju par nelegālo akcizēto preču iespējamu tirdzniecību kādā dzīvoklī Rīgas centrā. Pārbaudot informāciju, vakar, 16. martā, Rīgas Latgales iecirkņa policisti 1967. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā Valmieras ielā atrada 15 litrus ar ūdeni atšķaidīta spirta un 2 blokus cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Nelikumīgās preces tika konfiscētas, bet vīrietis nogādāts policijas iecirknī.

Aizturētais jau iepriekš sodīts par šādu pašu likumpārkāpumu.

Saistībā ar notikušo pret aizdomās turamo vīrieti uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Latvijā

Latvijas valsts budžetā pagājušajā gadā, rēķinot atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai, bija deficīts 931,7 miljonu eiro apmērā jeb 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie jaunākie dati par valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas rezultātiem.

Svarīgākais