"Park&ride" stāvparkam Rīgā dota zaļā gaisma

Rīgas pilsētas būvvalde nav iebildusi pret multifunkcionālā centra projektu Latgales priekšpilsētā. Rīgā un Latvijā tas ir unikāls tāpēc, ka būs pirmais, kurā īstenos tā dēvēto park&ride sistēmu jeb, kā ierosina dēvēt valodnieki, stāvparku.

Rīgas pilsētas būvvalde savā sēdē aizvadītajā nedēļā nolēma sagatavot un izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu Rīgas domes Īpašuma departamenta ierosinātajai būvniecības iecerei – Latgales priekšpilsētas multifunkcionālā kultūras centra ar daudzstāvu autostāvvietu jaunbūvei teritorijā starp Rasas, Dubnas, Plostu un Maskavas ielām. Multikulturālajā centrā plānotas divas transformējamas zāles ar 100 un 600 vietām, daudzveidīgas telpas mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem, jaunrades centriem un pulciņiem. Paredzēts ierīkot arī mūsdienīgu Rīgas Centrālās bibliotēkas filiāli ar lasītavām, telpām dažādiem pasākumiem un nodarbībām, kā arī bibliogrāfisko avotu krātuvei.

Savukārt stāvparks iecerēts kā pirmais šāda tipa projekts Latvijā. To plānots īstenot pakāpeniski, paredzot vietas 1000 līdz 1200 automašīnām. Vienlaikus šeit ierīkos arī parku un skvēru – vismaz tā tiek solīts. Daudzstāvu autostāvvietai vismaz pašlaik nolemts atvēlēt 26 230 kvadrātmetru lielu platību.

Centru būvēs uz Rīgas pilsētai piederošā neapbūvētā zemesgabala Maskavas ielā ar 28 394 kvadrātmetru kopējo platību. Īpašuma departamenta veiktajā sarunu procedūrā ar metu konkursa uzvarētāju arhitektu biroju Graf X tika panākta vienošanās, ka multifunkcionālā centra tehniskā projekta izstrāde un stāvparka būvniecības projekta izstrāde tiks veikta par 758 650 latiem bez PVN.

Svarīgākais