Rīgas policija atklājusi trīs narkotiku tirdzniecības vietas

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki pēdējo dienu laikā atklājuši trīs narkotisko vielu tirdzniecības vietas, aizturot vairākus dīlerus un atsavinot heroīnu un marihuānu, aģentūrai LETA pastāstīja RRP preses pārstāve Sigita Pildava.

Kādās kopmītnēs Aglonas ielā 16.februārī aizturēts brālis ar māsu, kuri tirgoja narkotikas. Par šīm kopmītnēm policijā jau bija saņemtas iedzīvotāju sūdzības, tādēļ policija uzsāka darbu un tiesā saņēma sankciju veikt kratīšanu. Par narkotisko vielu tirgošanu aizturēts brālis un māsa - 1976.gadā dzimis vīrietis un 1979.gadā dzimusi sieviete, kuri abi dzīvojuši vienā istabā. Abi jau iepriekš vairākkārt sodīti par zādzībām, laupīšanām un narkotiku tirgošanu. Viņi abi arī paši ir narkotiku lietotāji.

Viņu istabā policija atrada visai niecīgu narkotiku daudzumu - 0,5 gramus heroīna, taču tur atradās daudz dažādu mantu, kas pēc policijas domām, ir zagtas. Starp mantām bija gan jauni apģērbi, gan automagnetolas, mobilie tālruņi, atslēgas, DVD atskaņotājs un citas lietas. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

Šajā pašā dienā - 16.februārī - kratīšana veikta arī kādā dzīvoklī Valdeķu ielā. Tur tika aizturēts 1971.gadā dzimis agrāk jau sodīts vīrietis, pie kura atrasti un atsavināti 179 grami labas kvalitātes marihuānas. Arī par šo narkotiku "točku" policijai jau bija informācija, tādēļ tika lūgta tiesas sankcija kratīšanas veikšanai.

Savukārt vakar Eizenšteina ielas rajonā aizdomās par narkotiku nelegālu apriti aizturēti vairāki cilvēki. Policijā bija saņemta informācija, ka šajā apkārtnē pēdējā laikā uz ielas parādījušies daudz narkomānu, kas liecinājis par jaunu dīleru parādīšanos šajā Rīgas mikrorajonā. Aizturēts tika dīleris - 1971.gadā dzimis vīrietis, pie tika atrasti un atsavināti 0,08 grami heroīna. Tāpat policija aizturēja 1984.gadā dzimušu vīrieti, kurš nule kā no minētā dīlera bija iegādājies 0,2 gramus heroīna.

Aizturēšanas laikā 1971.gadā dzimušais vīrietis pretojās policijai, kā rezultātā kādam kriminālpolicijas darbiniekam tika salauzts pirksts.

Svarīgākais