Miruša dzīvokļa īpašnieka dēļ vairāki iedzīvotāji Rīgā ilgstoši paliek bez ūdens

Miruša dzīvokļa īpašnieka un amatpersonu bezdarbības dēļ vairāki iedzīvotāji Rīgā ilgstoši palikuši bez ūdens, aģentūru LETA informēja partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas domes frakcijā.

9.februārī pie PS deputāta Valda Gavara vērsušies Ernestīnes ielas 3.nama iedzīvotāji ar lūgumu palīdzēt atrisināt ieilgušo problēmu ūdensapgādes traucējumu dēļ.

Jau no gada sākuma Ernestīnes ielas 3.nama seši iedzīvotāji dzīvoja bez ūdens aizsaluša ūdensvada dēļ, jo viens no dzīvokļiem mājā ilgstoši netika apdzīvots un tajā aizsala caurules.

Iedzīvotāji vairākkārt vērsušies gan pie nama apsaimniekotāja SIA "Zemgale", gan avārijas dienestā, gan pie namu pārvaldes dažādiem speciālistiem, tomēr palīdzība nav sniegta.

Kā noskaidroja Gavars, neapdzīvotā dzīvokļa īpašnieks jau vairāk nekā gadu ir miris, un namu pārvalde, nemaz nemēģinot noskaidrot neapdzīvotā mitekļa īpašnieku, aizbildinājusies, ka pastāv privātīpašuma neaizskaramības tiesības.

Gavars vērsies Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā ar lūgumu nekavējoties atrisināt Ernestīnes ielas 3.nama iedzīvotāju problēmas, kas vienas darba dienas laikā tika arī izdarīts.

Deputāts Gavars uzskata, ka amatpersonu rīcība ir uzskatāma par tīšu bezdarbību, jo iedzīvotāju ilgstoša atstāšana bez ūdens ir apdzīvoto dzīvokļu īpašnieku cilvēktiesību pārkāpums.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais