Septiņi dzīvnieki – dāvanā

SOLIDARITĀTE. Lai Tbilisi zoodārzs varētu atsākt darbu pēc postošajiem plūdiem, arī no Rīgas uz Tbilisi ceļos septiņi dzīvnieki. Vakar viņiem tika teikti ceļa vārdi. Dzīvnieku transportēšana no Latvijas uz Gruziju Rīgas pašvaldībai izmaksās aptuveni 15 000 eiro © F64

Tālā ceļā vakar tika posti septiņi Rīgas zoodārza dzīvnieki.

Pēc apmēram nedēļu ilgā ceļojuma par kamieļa Villija, alpaku Tomasa, Karmenas un Kamenes, jaka Pūpola, aru pāra Čabuļa un Filipīnas mājvietu kļūs Tbilisi zoodārzs. Tas tika izpostīts plūdos 2015. gada jūnijā. Kamēr top projekts jaunam zooloģiskajam dārzam Tbilisi Dendroloģiskajā parkā, Tbilisi zoodārzs pērn izveidoja sarakstu ar dzīvniekiem, kurus vēlētos saņemt kā atbalstu un dāvanu no citiem zooloģiskajiem dārziem, informē Rīgas domē.

Plūdos Tbilisi zoodārza infrastruktūra tika pilnībā izpostīta un daudzi dzīvnieki aizgāja bojā. Uzreiz pēc plūdiem kļuva zināms, ka izbēguši daudzi plēsēji – sešas lauvas, seši tīģeri, septiņi lāči un 13 vilki. Pa pilsētas ielām klimta nīlzirgs, bet upē kāds redzēja peldam krokodilu. Pilsētas nomalē bijusi redzēta arī pantera. Izglābto dzīvnieki skaits kopumā nav bijis liels. Lai Rīga varētu uzdāvināt Tbilisi dzīvniekus, vajadzēja saņemt veterināros sertifikātus un iegūt saskaņojumus. Nākamās nedēļās sākumā garajā ceļā ar auto dosies zīdītāji – kamielis, jaks un alpakas. Putni ir jūtīgāki un stresa uzņēmīgāki, tāpēc zildzeltenās aras tiks Tbilisi nogādātas ar lidmašīnu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.