Rīgā rūdīts garnadzis aplaupa māmiņu

© F64

Pagājušās nedēļas sākumā cietušie vērsās policijā ar iesniegumu, jo viņiem no kāpņu telpas nozagti bērnu ratiņi. Aptuveni 1000 eiro vērto ratiņu zādzība notikusi Imantā, Progresa ielā. Neskatoties uz to, ka kāpņu telpa bija aizslēdzama, tas zaglim nebija šķērslis. Pēc iesnieguma nodošanas policijā, cietušie sākuši pētīt kādu sludinājumu portālu. Tur viņi pamanījuši, ka kāds cenšas par 500 eiro pārdot viņiem nozagtos bērnu ratiņus. Cietušie par to nekavējoties informēja policiju.

Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti uzdevās par pircējiem un piektdien, 4.martā, sarunāja tikšanos ar bērnu ratiņu pārdevēju. Tikšanās vietā policisti aizturēja 1972. gadā dzimušo vīrieti, kurš izrādījies rūdīts zaglis. Sieviete atguva bērnu ratiņus.

Savukārt aizturētais vīrietis, apzinoties radušās sekas, atzinies vēl vienā zādzība, proti, viņš no tās pašas kāpņu telpas bija nozadzis arī velosipēdu. Policija skaidro tā atrašanās vietu.

Šobrīd pret aizturēto vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par zādzību, iekļūstot telpā. Šādam noziegumam paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policisti vēlas izteikt atzinību vērīgajiem vecākiem, kuri palīdzēja pēc iespējas ātrāk atrisināt šo lietu, jo nekavējoties informēja par aizdomām, ka sludinājuma portālā tiek pārdoti viņiem nozagtie ratiņi.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais