Mucenieku iedzīvotājiem buss būs

© F64

Mucenieku iedzīvotāji turpina gaidīt iekšlietu ministra solīto autobusu, kas no 1. marta cilvēkus pievestu tuvāk, nekā atrodas pašreizējā pietura.

Vēl mazliet jāpaciešas, jo buss būs – tāda ir gan Iekšlietu ministrijas, gan Rīgas pašvaldības optimistiskā atbilde. Nevienā no institūcijām nav ticis pieņemts negatīvs lēmums, bet vispirms vajadzēja sagaidīt no valsts budžeta iedalīto naudu, pēc tam – nokārtot visas formalitātes. Vakar tika sasaukta Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas ārkārtas sēde – pēdējais posms.

Pagājušajā gadā, iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim un valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei tiekoties ar Mucenieku iedzīvotājiem, vietējie ļaudis vēlējās, lai pietura tiktu pārcelta tuvāk daudzdzīvokļu mājām. Tie, kuri Muceniekos nedzīvo, visbiežāk ir neizpratnē, jo no pieturas ejamais gabals viņiem nešķiet garš. Tomēr vietējie neslēpj, ka jūtas neomulīgi, tumsā kājojot no autobusa uz mājām, kad aiz muguras nāk Muceniekos dzīvojošie bēgļi un sarunājas viņiem svešā valodā. Lai gan incidentu neesot bijis, mucenieki uzstāja, ka autobusam jāpiebrauc tuvāk nekā tagad. Daudzi pašlaik uz pieturu pavada un no autobusa atbraucam sagaida bērnus, tāpēc ka Muceniekos ir tumšs, ka aci var izdurt. Kamēr nav spožāka apgaismojuma, tikmēr buss lai brauc tuvāk – tāda ir bijusi cilvēku nostāja.



Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais