Rīgā policija no Daugavas izvelk "peldētāju"

© Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas Pašvaldības policija ziņo, ka 1. martā Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no Videonovērošanas centra darbiniekiem par vīrieti, kurš 11.novembra krastmalā pastaigājies gar Daugavas krastu, pēkšņi ielecis ūdenī, piepeldējis pie margām, bet paša spēkiem krastā netiek.

Operatīvi ierodoties notikuma vietā, policijas darbiniekiem vīrieti izdevās izvilkt krastā. Ūdenī izpeldējies, vīrietis trīcēja no aukstuma. Uz notikuma vietu izsaukti mediķi, kuri apskatot personu, nolēma viņu hospitalizēt.

Šis ir kārtējais gadījums, kad pēc Videonovērošanas centra darbinieku pamanītas un policijas patruļai savlaicīgi sniegtas informācijas policijas darbinieku operatīvas reaģēšanas un attapīgas rīcības rezultātā glābtas cilvēku dzīvības.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais