Rīga gatavosies pavasarī iespējamiem plūdiem

© Mārtiņš Cīrulis

Rīgas pašvaldība gatavosies pavasarī iespējamiem plūdiem - tiks veikti gan profilaktiski pasākumi, gan plānota darbība iespējamo plūdu seku novēršanai, šodien žurnālistus pēc operatīvās sanāksmes informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ušakovs šodien sasauca operatīvo sanāksmi, kurā tika runāts par pilsētas gatavību pavasarī iespējamiem plūdiem.

"Sanāksme tika veltīta tam, ka Rīgā kādreiz būs silti un kusīs sniegs, tādēļ būs plūdu draudi," sacīja Ušakovs.

Rīgas mērs norādīja, ka pašvaldība strādās, lai laicīgi novērstu iespējamo plūdu sekas. "Izpilddirekcijām dots uzdevums apzināt vietas, kur var rasties problēmas, tāpat uzdots bīstamākajās vietās izvest sniegu."

Ušakovs informēja, ka marta sākumā plānotas mācības, lai pārbaudītu dienestu sadarbību krīzes situācijās.

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC) norādīja, ka šim domes sasaukumam šis būs pirmais pavasaris. Bažas radot tas, ka notikušas strukturālas izmaiņas gan teritorijas iedalījumā, gan valsts dienestos un pašvaldībā, tādēļ nepieciešamas pārbaudīt praksē dienestu sadarbību, kā arī izvērtēt cilvēku resursu un tehnisko līdzekļu pieejamību.

Pašvaldība arī plāno laicīgi sazināties ar īpašniekiem, kuriem veikaliņi atrodas ēku pagrabstāvos. Šādas telpas sniega kušana var apdraudēt, tādēļ apsaimniekotājiem skaidri jāzina, ko darīt.

Kā atzina amatpersonas, plūdi Rīgu piemeklējot ik pa laikam, tādēļ arī zināmas apdraudētākās vietas - Bolderāja, Daugavgrīva, Jugla un citas.

Rīgas Pašvaldības policijas Civilās aizsardzības grupas galvenais speciālists Ivans Kononovs informēja sanāksmes dalībniekus, ka patlaban Rīgā vidējais sniega segas biezums ir 56 centimetri, bet ledus biezums Daugavā sasniedz 50 centimetrus.

Hidrometeoroloģiskie dienesti pagaidām vēl nevar sniegt prognozes, kad gaidāma sniega kušana un cik strauji tā noritēs.

Svarīgākais