Piketā VID darbiniekiem pārmet nekompetenci un atbildības trūkumu

© F64

Politiskā aktīvista Jāņa Mārtiņa Skujas šodien pie Ministru kabineta ēkas rīkotajā piketā, kurā tika prasīta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināras Pētersones atkāpšanās, bija pulcējušies vien aptuveni desmit cilvēki.

Protestētāji plakātos pieprasīja - "Prasām nekavējoties izvērtēt esošo VID darbinieku kompetenci!", "Kāpēc tie, kas no tautas iekāš, savu atbildību piekāš", "Kur ir VID atbalsts uzņēmējiem, nevis represijas?".

Viens no protestētājiem pauda, ka ieradies šeit, lai atbalstītu uzņēmējus, kuriem, viņaprāt, uzlikts pārāk liels nodokļu slogs un kuri par pārkāpumiem tiek tiesāti pārlieku bargi.

Arī kāds cits piketa dalībnieks skaidroja, ka šajā akcijā atbalsta uzņēmējus un vaino VID lielajā uzņēmumu bankrotu skaitā. Viņaprāt, pirmais solis, lai mainītu radušos situāciju, ir atlaist VID direktori Pētersoni. "Ja netiek galā, tad jāiet prom," sacīja protestētājs.

 

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais