4,7 promiļu "varā" esošs kungs Rīgā aplaupa autoservisa darbinieku

© F64

Vakar, 23. februārī, Rīgas reģiona Kurzemes iecirkņa policisti uz karstām pēdām aizturēja 1964. gadā un 1973. gadā dzimušus vīriešus, kuri Rīgā, Pulka ielā aplaupīja kāda autoservisa darbinieku.

Abi vīrieši ap pulksten 22.00 ieradās autoservisā un, nepaskaidrojot savas rīcības motīvus, sāka sist autoservisa darbinieku. Pēc tam ļaundari no cietušā kabatas nolaupīja tur esošās mantas – 100 eiro, mobilo telefonu un dzīvokļa atslēgas, un aizbēga. Cietušais par notikušo paziņoja policijai, kas nekavējoties ieradās autoservisā. Viens no noziedzniekiem cietušajam bija pazīstams, un policisti viņu aizturēja netālu no nozieguma vietas. Likumsargi noskaidroja arī otra laupītāja personību un aizturēja viņu dzīvesvietā.

Jaunākais no likumpārkāpējiem nozieguma pastrādāšanas brīdī bija 4,7 promiļu alkohola reibumā. Savukārt jaunākā vīrieša asinīs ekspertīzes rezultāti uzrādīja 1,8 promiles alkohola reibumu.

Abi vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais