Sestdien notiks gājiens par bēgļu tiesībām

Jau augustā pie Kultūras ministrijas notika līdzīgs pikets, kurā tika pausta nostāja, ka jābūt cilvēcīgai attieksmei pret bēgļiem. © F64

Sestdien, 27.februārī, Rīgā, tāpat kā daudzās Eiropas pilsētās, notiks gājiens par bēgļu tiesībām (European March for the Refugees Rights), lai demonstrētu atbalstu bēgļu cilvēktiesībām un mudinātu Eiropas valstu valdības nodrošināt bēgļiem drošu un legālu ceļu uz patvēruma valstīm.

Bēgot no kara un vardarbības savā zemē, tūkstošiem bēgļu nav citas izejas kā riskēt un pat ziemā šķērsot Egejas jūru. Cenšoties nokļūt drošībā un šķērsojot Vidusjūru, jau pirmajās sešās šī gada nedēļās šajā ceļā noslīkuši 410 cilvēki. Noslīkušo skaits ir 35 reizes lielāks nekā šajā pašā laikā pērn, bet kopējais mirušo skaits varētu būt vēl lielāks, jo ne visu cilvēku mirstīgās atliekas tiek atrastas. Pēc ANO Bēgļu aģentūras datiem šobrīd 36% bēgļu ir bērni, kopš 2015.gada septembra Vidusjūrā noslīkuši vairāk nekā 340 bērni, tostarp zīdaiņi, norāda gājiena organizētāji. 

Gājiena sākums 27.februārī plkst.12:00 pie Raiņa pieminekļa. To organizē domubiedru grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem". Šajā pašā dienā gājiens par bēgļu tiesībām notiks vairāk nekā 20 valstīs, 100 pilsētās.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais