Rīgas pašvaldība bezpajumtniekiem neļaus bez maksas braukt sabiedriskajā transportā

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien neatbalstīja bezpajumtnieku lūgumu atļaut viņiem bez maksas braukt pilsētas sabiedriskajā transportā.

Komitejas deputāti atzina, ka neesot skaidrs, kā pašvaldība varētu administrēt atlaižu piešķiršanu bezpajumtniekiem, kā arī būtu problēmas ar to cilvēku loka noteikšanu, kas varētu pretendēt uz šādas atlaides saņemšanu.

Komiteja atzina, ka šis jautājums vairāk būtu jārisina sociālajiem dienestiem, nevis "Rīgas satiksmei". Domnieki nolēma nosūtīt vēstuli Saeimas Sociālo lietu un darba komisijai ar lūgumu izvērtēt jautājumu par finansējuma piešķiršanu bezpajumtnieku pārvadāšanai.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti vērtēja Rīgas patversmes dienas centra klienta Ginta Deģa lūgumu atļaut bezpajumtniekiem bez maksas braukt "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā.

Deģis vēstulē pašvaldībai raksta, ka bezpajumtnieki pastāvīgi ikdienā izmantojot pilsētas sabiedrisko transportu, īpaši pēc nakts patversmes atvēršanas Esplanādes ielā 1. "Tā vienkārši ir nepieciešamība, lai pārvietotos pa pilsētu."

Bezpajumtnieks norāda - problēma ir tā, ka viņiem tikpat kā nav ienākumu, lai apmaksātu šo dārgo pakalpojumu, tāpēc rodoties dažādas konfliktsituācijas ar kontrolieriem.

Iesniegumā rakstīts, ka pilsētā ir izveidots Rīgas patversmes dienas centrs Katoļu ielā 57, kur dienas laikā uzturas un ir reģistrēti lielākā daļa bezpajumtnieku no visām Rīgas naktspatversmēm. Deģis lūdzis rast iespēju viņiem bez maksas izmantot pilsētas transportu - tramvajus, trolejbusus un autobusus - nokļūšanai uz nakšņošanas vietām aukstajā laikā.

Deģis aicina nesēdināt ārā no transporta bezpajumtniekus ar derīgām Rīgas patversmes dienas centra caurlaidēm.

Savukārt "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens paudis uzskatu, ka šādu lūgumu pašlaik nevarot izpildīt, jo tad atlaides būtu jāpiešķir arī citām organizācijām.

"Tā kā tas saistās ar papildu finansējuma nepieciešamību, "Rīgas satiksme" uzskata, ka šis lūgums pašlaik nav ieviešams," deputātiem raksta Bemhens.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais