Kāda Rīgas garāža slēpusi pamatīgu daudzumu alkohola un cigarešu

© Valsts policija

"Maskavas ielā kādā garāžā atklājām ievērojamu daudzumu alkohola un cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām", savā facebook kontā ziņo Valsts policija

Policija saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš, iespējams, nelikumīgi tirgo alkoholu un cigaretes. Pārbaudot saņemto informāciju, vakar, 22. februārī, Rīgas reģiona Ķengaraga iecirkņa policisti aizdomās turamā 1970. gadā dzimušā vīrieša garāžā Maskavas ielā veica kratīšanu. Kopumā tika konfiscēts 100 litru kannās pildīta spirta un 85 pudeles degvīna bez akcīzes markām, kā arī 18400 cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, rūpalas saimnieks alkoholu piegādājis ielas tirgoņiem.

Alkohola un cigarešu glabātājs tika aizturēts. Viņš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpumu.

Pret aizturēto uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu glabāšanu un realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu likumpārkāpumu var tikt piemērota īslaicīga brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Latvijā

Latvijas valsts budžetā pagājušajā gadā, rēķinot atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai, bija deficīts 931,7 miljonu eiro apmērā jeb 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie jaunākie dati par valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas rezultātiem.

Svarīgākais