Policija Rīgas mikrorajonos rīko "profilaktiskus" reidus

© F64

Naktī no 22. uz 23. februāri Rīgas reģiona Ķengaraga iecirkņa, Teikas iecirkņa un Kurzemes iecirkņa policisti rīkoja profilaktiskos pasākumus. To mērķis bija konstatēt gadījumus, kas saistīti ar narkotisko vielu un alkohola nelikumīgu apriti, kā arī novērst citus iespējamos likumpārkāpumus. Reids notika Ķengaragā un Pļavniekos.

Kopā no pulksten 22.00 līdz 04.00 tika pārbaudītas 76 personas. Desmit personām sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli, tostarp trijām – par dzīvošanu bez deklarētas dzīvesvietas; divām – par atrašanos narkotiku iespaidā; vienai – par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu; vienai – par automašīnas vadīšanu bez tiesībām; vēl vienai – par automašīnas vadīšanu, neievērojot luksofora aizliedzošo signālu. Tāpat likumsargi policijas iecirknī nogādāja nepilngadīgo, kurš pēc pulksten 23.00 atradās uz ielas, un nodevu viņu vecāku aprūpē. Policistiem izdevās aizturēt arī personu, kura bija meklēšanā par sīku noziegumu izdarīšanu.

Lai novērstu iespējamos likumpārkāpumus un cilvēki uz ielām justos drošāk, policija arī turpmāk dažādos Rīgas mikrorajonos rīkos šāda veida reidus.

Latvijā

Atsaucoties uz pēdējo mēnešu laikā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros iesaistītas koplietošanas automašīnas, automašīnu koplietošanas pakalpojuma sniedzējam "Bolt Drive" pieejamie dati liecina, ka negadījumi ar uzņēmuma nomas automašīnām notiek aptuveni 0,01% braucienu. Lai samazinātu potenciālu negadījumu skaitu, nozīme ir arī tam, ka no platformas tiek izslēgti pārgalvīgi autovadītāji. Tādēļ kopš 2022. gada septembra, kad "Bolt" uzsāka šī pakalpojuma sniegšanu Latvijā, no "Bolt Drive" platformas izslēgti jau vairāk nekā tūkstotis lietotāju.

Svarīgākais