Ušakovs neizmantojot dienesta automašīnu privātām vajadzībām

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) neizmanto dienesta autotransportu privātām vajadzībām, aģentūrai LETA apgalvoja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Privātos braucienos domes priekšsēdētājs dodas ar personīgo automašīnu, norādīja Kononova.

Jau ziņots, ka, samaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli, amatpersonas ar dienesta auto varēs braukt no darba uz mājām, paredz 9.februārī valdības panāktā vienošanās par kārtību, kā amatpersonām piemērojams nodoklis par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām.

Valdības atbalstītais priekšlikums paredz, ka amatpersonas ārpus dienesta pienākumu veikšanas ir tiesīgas lietot dienesta transportlīdzekli tikai braucienam no dzīves vietas uz darbavietu un otrādi, samaksājot par to iedzīvotāju ienākuma nodokli un veicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar šiem noteikumiem.

Šī norma attieksies uz valsts, pašvaldību vai centrālo valsts iestāžu amatpersonām, valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrību, kā arī kapitālsabiedrību, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopsummā pārsniedz 50%, valdes vai padomes locekļiem un darbiniekiem, kā arī personām, kas pilda pienākumus vēlētās valsts vai pašvaldību institūcijās.

Svarīgākais