Turpinās izmeklēšana par ugunsgrēku Rīgas cirkā

© F64

Gadu pēc Rīgas cirka ugunsgrēka Valsts policija sliecas domāt, ka nav notikusi ļaunprātīga dedzināšana, lai gan izmeklēšana šajā lietā turpinās, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Viņš skaidroja, ka policijā joprojām nav saņemti visu ekspertīžu atzinumi, kas nepieciešami izvērtēšanai. Izmeklēšanas rīcībā esošā informācija neliecina, ka cirkā notikusi ļaunprātīga dedzināšana, taču precīzu ugunsgrēka iemeslu varēs pateikt tikai pēc ekspertīzes.

Pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas policija izlems, kā tālāk rīkoties.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 19.marta pēcpusdienā izcēlās ugunsgrēks Rīgas cirkā.

Ugunsgrēka platība bija 120 kvadrātmetri un ugunsgrēkā gāja bojā viens pitons. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt stundas laikā. Ugunsgrēks bija gana sarežģīts, jo pati ēka ir veidota no koka konstrukcijām un daudzām telpām.

Ugunsgrēkam bija noteikts rangs numur divi, kas nozīmē, ka tas ir īpaši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks un tā dzēšanā jāiesaista liels glābēju skaits.

Kopumā notikuma vietā bija ieradušies ap 50 ugunsdzēsēju un 13 transportlīdzekļu. Ņemot vērā lielo izsaukumu skaitu saistībā ar kūlas ugunsgrēkiem un ugunsgrēku cirkā, lai varētu reaģēt uz citiem izsaukumiem, dienests piesaistīja astoņus ugunsdzēsējus no brīvajām maiņām.

Rīgas cirka ēka nav droša ekspluatācijā, un tās ekspluatācija jāpārtrauc nekavējoties, pagājušajā ceturtdienā žurnālistiem paziņoja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Būvniecības valsts kontroles birojs iepazīstināja Kultūras ministriju ar pēdējā ēkas apsekojuma rezultātiem.