Rīgas mērs Nils Ušakovs gatavs "kašķim" ar Valsts valodas centru

© f64

Valsts valodas centrs vakar ir lūdzis skaidrojumu Rīgas domes darbiniekiem par viņu saziņu krievu valodā sociālajā tīklā "Facebook". Tikmēr pilsētas galva Nils Ušakovs vērsies pie Tieslietu ministrijas ar lūgumupārbaudīt Valsts valodas centra darbinieku neprofesionālo rīcību un tās atbilstību Administratīvajam procesam.

VVC ir lūdzis uz "audienci" tās personas, kuras ir atbildīgas par informācijas ievietošanu "Facebook" krievu valodā, lai sniegtu paskaidrojumus, kā arī, iespējams, noformētu administratīvo protokolu. 

Savukārt N. Ušakovs atbildes vēstulē VVC uzsvēris, ka neviens Latvijā spēkā esošs normatīvais akts neregulējot valsts valodas izmantošanu valsts un pašvaldību iestāžu komunikācijā ārvalstu sociālajos tīklos.

"Nācās atbildēt, ka Latvijas likumi nekādā veidā nereglamentē valsts un sabiedrisko organizāciju komunikāciju ārzemju sociālajos tīklos.

Savukārt Valsts valodas centra vadībai biju spiests lūgt nākamreiz uzmanīgāk izpētīt Latvijas likumus.

Tāpat lūdzu arī Tieslietu ministrijai pārbaudīt Valsts valodas centra darbinieku neprofesionālo rīcību un tās atbilstību Administratīvajam procesam," norāda N. Ušakovs.

Svarīgākais