Nekā personīga: ātrās palīdzības auto konkurss izdevīgs vienam pretendentam

21 miljonu latu vērtais ātrās palīdzības auto konkurss izdevīgs vienam pretendentam -- uzņēmumam, kas ir saistīts ar partiju LPP/LC, šodien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Jau ziņots, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta Rīgas reģiona nodaļa plāno par 21,6 miljoniem latu iepirkt neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu ar speciālo aprīkojumu un autovadītāju pakalpojumu.

Dienests iepirkumu rīko, jo beidzas līdzšinējais līgums, bet ir nepieciešams arī turpmāk nodrošināt NMP sniegšanu Rīgas reģiona iedzīvotājiem. Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka piedāvājuma iesniegšanas termiņš ir šā gada 1.marts.

Iepirkums paredz, ka pakalpojumu sniedzējam NMP dienesta Rīgas reģiona vajadzībām būs jānodrošina līdz 85 transportlīdzekļiem, kas ir aprīkoti atbilstoši tehniskajā specifikācijā norādītajām prasībām, tostarp transportlīdzekļi jāaprīko ar rācijām, ar vajadzīgām ierīcēm pacientu pārvietošanai.

"Nekā personīga" ziņo, ka transporta pakalpojumu lielākās firmas sākušas iepazīties ar konkursa noteikumiem, taču bijušas nepatīkami pārsteigtas, jo konkursa noteikumi paredzot, ka piedalīties tajā var tikai šajā jomā jau strādājošs uzņēmums.

Izvirzītajām prasībām atbilst tikai viena firma - AS "Rīgas sanitārā transporta autobāze". Tas ir privāts uzņēmums, kas pieder Adigjozalam Mamedovam. Viņa dēls - Eldanizs Mamedovs Rīgas domes vēlēšanās startēja LPP/LC sarakstā. Uzņēmums jau patlaban vizina ātrās palīdzības mediķus Rīgā ar dažāda vecuma "Mercedes" un "Volkswagen" markas automašīnām, vēsta raidījums.

Pirms aptuveniem diviem gadiem tikusi apsvērta iespēja slēgt privātās un publiskās partnerības līgumu ar šo uzņēmumu. "Nekā personīga rīcībā" ir Veselības aprūpes koordinācijas padomes protokols, kurā šis nodoms fiksēts. Sēdē, kurā piedalījās gan ministrijas, gan uzņēmuma pārstāvji lemts par iespēju pārslēgt līgumu ar "Rīgas sanitārā transporta autobāzi" uz 10 - 15 gadiem. Tā kā tas nonāca atklātībā līgums netika pārslēgts.