Mežaparka Lielās estrādes nākamā rekonstrukcija vēl plānota netiek

Mežaparka Lielās estrādes nākamā rekonstrukcija līdzekļu trūkuma dēļ pagaidām nav plānota. Pilsētas attīstības departaments pavēstījis, ka pēc 2008.gadā veiktās rekonstrukcijas Dziesmu svētku estrāde ir labā kvalitātē un tajā pilnvērtīgi var norisināties gan nākamie, gan arī turpmākie dziesmu un deju svētki.

2010.gada Rīgas domes budžetā tehniskā projekta izstrādei, lai tālāk attīstītu skiču projektu jaunajam estrādes risinājumam, nauda nav piešķirta, un jebkādu projektēšanas darbu tupināšana tika pārtraukta līdz ar skiču projekta pabeigšanu pagājušā gada vasarā.

Šobrīd Mežaparka, arī estrādes, turpmākās attīstības jautājumu risināšana tiek nodota SIA "Rīgas meži" pārziņā.

Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcija šodienas cenās varētu izmaksāt 16,5 miljonus latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN), iepriekš sacīja Projektu vadības attīstības direkcijas vadītājs Andis Kublačovs.

Patlaban izstrādāts estrādes rekonstrukcijas skiču projekts, bet tehniskā projekta izstrāde finansējuma trūkuma dēļ nav sākta. Pēc Kublačova teiktā, tehniskā projekta izstrādei nepieciešami 1,18 miljoni latu, ierēķinot PVN.

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) atzina, ka pašvaldībai šo projektu realizēt vienai pašai pa spēkam nez vai būšot, tādēļ jāmeklē privātās publiskās partnerības (PPP) iespējas.

Tāpat Šlesers norādīja, ka nav jēgas investēt 16 miljonus latu, ja netiek izbūvētas nepieciešamās autostāvvietas. "Lielo pasākumu laikā automašīnas tiek izmētātas pa visu Mežaparku," teica vicemērs, piebilstot, ka "lieliem pasākumiem būs jānotiek katru nedēļu".

Politiķis arī pieļāva iespēju, ka estrādi varētu nodot privātā apsaimniekošanā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments noslēdzis līgumu ar SIA "Arhitekta J.Pogas birojs" par Mežaparka estrādes rekonstrukcijas būvprojektu, kas ietver skiču projekta izstrādi, tehniskā projekta izstrādi, būvdarbu organizācijas projekta izstrādi.

Dziesmu svētku estrādes Mežaparkā pārbūves projekta izstrāde Rīgas pašvaldībai kopā izmaksās aptuveni 1,7 miljonus latu.

Patlaban ir izstrādāts skiču projekts, kas paredz palielināt estrādes ietilpību līdz 80 000 apmeklētāju un 11 000 dziedātāju.

Svarīgākais