Mirušo dzīvnieku savākšanai rīga šogad tērēs 13 000 latu

Rīgas pašvaldība dzīvnieku līķu savākšanai šogad plāno izlietot 13 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta izsludinātajā konkursā par bezsaimnieka dzīvnieku līķu savākšanu utilizāciju uzvarējusi SIA "SIA 1960", kas bija vienīgais pretendents.

Kā iepriekš informēja Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš, viena no pašvaldību funkcijām ir dzīvnieku līķu savākšana un utilizācija.

Kļaviņš pastāstīja, ka tiek savākti visdažādāko dzīvnieku līķi - suņi, kaķi, lapsas, putni, pērn bijis izsaukums arī savākt eža līķi.

Vides pārvaldes priekšnieks norādīja, ka par atrastu dzīvnieka līķi jāzvana uz pašvaldības policiju, kas arī koordinēs tālākos darbus. "Pēc mirušā dzīvnieka dosies speciālisti, pie kaķa līķa policijai braukt nez vai būtu lietderīgi," piebilda Kļaviņš.

2009.gadā par dzīvnieku līķu savākšanu un utilizāciju Rīgā tika noslēgts līgums starp Rīgas domes Vides departamentu un SIA "SIA 1960".

SIA "SIA 1960" saskaņā ar līgumu veica eitanizēto dzīvnieku līķu savākšanu no Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes, nodrošināja izbraukumus uz izsaukuma vietām Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas robežās notriekto un citā veidā bojā gājušo un pilsētas ielās, parkos atrasto dzīvnieku līķu savākšanai, tostarp lapsu, kā arī veic dzīvnieku līķu apbedīšanu dzīvnieku kapsētā "Citi medību lauki".

Svarīgākais