Elektrības kartes saņems vairāk cilvēku

Rīgā elektrības norēķinu kartes iespējams saņemt ne tikai trūcīgām ģimenēm ar bērniem, bet arī par trūcīgiem atzītiem rīdziniekiem.

Izrādās, ka akciju sabiedrība Latvenergo galvaspilsētai atvēlējusi 14 500 elektrības norēķinu dāvanu kartes, taču līdz 9. februārim Rīgā izsniegtas tikai 1690 kartes.

Līdz šim kartes piešķīra trūcīgām ģimenēm ar bērniem un garantētā minimālā ienākuma līmeņa pabalsta saņēmējiem. Jau šomēnes norēķinu dāvanu kartes var saņemt arī visi tie rīdzinieki, kam Rīgas Sociālais dienests ir piešķīris trūcīgas personas (ģimenes) statusu. 2009. gada decembrī galvaspilsētā bija reģistrēti 16 642 trūcīgi cilvēki.

Ar karti var norēķināties par patērētajām 500 kilovatstundām, kas naudas izteiksmē ir 37,15 lati. Lai saņemtu dāvinājuma karti, personai, kura ir noslēgusi elektroenerģijas piegādes līgumu ar Latvenergo, jāierodas attiecīgajā Rīgas Sociālā dienesta teritoriālajā centrā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu (pasi) un elektroenerģijas norēķinu kvīti (tukšu maksājuma kvīti, kā arī pēdējo veikto maksājuma kvīti). Rīgā elektrības dāvanu kartes var saņemt: Latgales priekšpilsētas iedzīvotāji Avotu ielā 31, Rēznas ielā 10/2, Aglonas ielā 35/1, Salnas ielā 2; Ziemeļu rajona iedzīvotāji Rūpniecības ielā 21; Vidzemes priekšpilsētas iedzīvotāji Vidrižu ielā 3; Kurzemes rajona iedzīvotāji Baldones ielā 2; Zemgales priekšpilsētas iedzīvotāji Eduarda Smiļģa ielā 46.

Ar šo karti atļauts nomaksāt parādu par elektroenerģiju, bet nevarēs norēķināties par elektrības pieslēgšanas izdevumiem. Izsniegto karti var tērēt neierobežotā laikā, bet to var izmantot tikai tā persona, kas to saņēmusi. Neskaidrību gadījumā par elektrības norēķinu kartes saņemšanu jāzvana pa Latvenergo bezmaksas informatīvo tālruni 80200402. Par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem informāciju var iegūt, zvanot pa Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.