Lai netraucētu sniega tīrīšanu, neļaus mašīnām stāvēt ielas malā

Lai atbrīvotu pilsētas ielas no stāvošajiem transportlīdzekļiem un izvestu sniegu, tuvāko dienu laikā daudzviet Rīgā tiks ierobežota automašīnu stāvēšana ielu malās un uzstādītas pagaidu ceļa zīmes "Apstāties aizliegts".

Satiksmes departaments un Rīgas Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, uzmanīgi sekot līdzi ceļa zīmēm un neatstāt transportlīdzekļus neatļautās vietās.

Šodien ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" būs uzstādītas Matīsa ielas posmā no K.Barona līdz Brīvības ielai, Miera ielas posmā no Brīvības līdz Mēness ielai, K.Barona ielas posmā no Artilērijas līdz Tallinas ielai, K.Barona ielas posmā no Pērnavas līdz Brīvības ielai ielas labajā pusē, J.Asara ielas posmā no Tallinas līdz Pērnavas ielai ielas kreisajā pusē, Lomonosova ielas posmā no Ludzas līdz Rēznas ielai, Baložu ielas posmā no Kalnciema līdz Kristapa ielai, Murjāņu ielas posmā no Kvēles līdz Juglas ielai, Balasta dambja posmā no Raņķa dambja līdz K.Valdemāra ielai ielas kreisajā pusē un Stabu ielas posmā no Avotu līdz Valmieras ielai ielas labajā pusē.

Līdz pirmdienai, 15.februārim, ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" paredzēts uzstādīt Dzirciema ielā no Jūrmalas gatves līdz Lidoņu ielai, Lidoņu ielā no Dzirciema ielas līdz Daugavgrīvas ielai, Zentenes ielas kreisajā pusē no Kurzemes prospekta līdz Anniņmuižas bulvārim un Anniņmuižas ielas labajā pusē no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei.

Rīgas Pašvaldības policija veiks ceļu satiksmes uzraudzību un stāvēšanai atstātos transportlīdzekļus, kas traucē sniega tīrīšanai, pārvietos ar autoevakuatoru uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

Autovadītāji par sava evakuētā transportlīdzekļa atrašanās vietu varēs uzzināt, zvanot pa tālruni 112 vai 02.

Ja policijas rīcībā būs informācija par konkrētu transportlīdzekli, kas pirms apstāšanās aizlieguma zīmes izvietošanas nav atradies zīmes darbības zonā, bet tur novietots laikā, kad zīme jau izvietota, autovadītājam var tikt piemērots sods 30 latu apmērā.

Svarīgākais