"Rīgas ūdens" nav saņēmis sūdzības par pastiprināti hlorēto ūdeni

© F64

Pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" (RŪ) pēc cauruļu dezinfekcijas sākšanas neesot saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par pastiprinātu hlora smaku vai piegaršu ūdenī, aģentūrai LETA sacīja RŪ pārstāvis Arturs Mucenieks.

Viņš norādīja, ka vakar gan RŪ saņēmusi aptuveni desmit zvanus no iedzīvotājiem, kuri interesējušies par ūdens izmantošanu dezinfekcijas pasākumu laikā, vaicājot, vai ūdens lietojams uzturā un nav kaitīgs veselībai.

Kā ziņots, RŪ vakar sācis ūdensvadu dezinfekciju, izmantojot paaugstinātu hlora koncentrāciju, un tāda pēdējoreiz pilsētā veikta pirms 15 gadiem, aģentūrai LETA jau iepriekš pastāstīja Mucenieks.

Dezinfekciju plānots noslēgt 29.janvārī. Tā sākta, lai novērstu ūdensvadu aizaugšanas riskus. Šogad šādi pasākumi, visticamāk, vairs nebūs nepieciešami, tos varētu atkārtot nākamgad, sacīja Mucenieks.

Dezinfekcijas laikā ūdenim var būt jūtama hlora smaka, ko var novērst, ūdeni uzvārot. Neskatoties uz jūtamo hlora smaku, ūdens esot pilnībā drošs lietošanai uzturā, skaidro uzņēmumā.

Latvijā

Eiropas Zāļu aģentūra ir ieteikusi apstiprināt lietošanai Eiropas Savienībā (ES) pirmās degunā lietojamās zāles alerģiskas reakcijas jeb anafilakses neatliekamai ārstēšanai - "Eurneffy" (epinefrīns), kuru zinātniskajā izvērtēšanā piedalījās arī Latvijas Zāļu valsts aģentūra (ZVA) pildot līdzziņotāja pienākumus, aģentūru LETA ZVA sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dita Okmane.