BRĪDINA par ļoti slidenām plāksnēm pie Mākslas muzeja, gūtas traumas

© Facebook, Vija Kilbloka

“Mīļie draugi, lūdzu, padalieties ar šo ziņu! Akmens plāksnes ap Mākslas muzeju ir vājprātīgi glumas un slidenas! Pievakarē var redzēt, kā gaismas atspīd tajā, ko vajadzētu saukt par gājēju ceļa segumu! Smagi krist var arī tad, ja iet ļoti uzmanīgi, kā to darīju es,” facebook vēsta apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

“Ļoti gribētos zināt, kas ir atbildīgs par to, ka laukums ap Mākslas muzeju ir dzīvībai bīstams,” raksta V. Kilbloka. Viņa aicina visus, kas šai bīstamajā vietā jau ir krituši vai slīdējuši, neklusēt.

Viņa arī apraksta savu piedzīvoto: “Nupat [vakar] nenormāli kritu pie Mākslas muzeja! Gāju ļoti uzmanīgi, zem kājām skatīdamās, un vienalga lidoju tā, ka ilgi nespēju piecelties no muguras sāpēm! Vispirms trieciens mugurai, tad galva ar būkšķi pret tām nolādētajām akmens plāksnēm! Labi, ka bija kažoka kapuce, kas nedaudz amortizēja triecienu! Tagad sēžu ARSā ar sāpošiem krustiem. Tai slidotavai aiz Mākslas muzeja ir jābūt gājējiem slēgtai!”

Viņa par notikušo informēja arī Rīgas Pašvaldības policiju.

“Divarpus stundu laikā pēc manas krišanas un vēstules, Mākslas muzeja teritoriju policija ir apsekojusi, ierosinājusi administratīvo lietu un novilkusi brīdinošās un norobežojošās lentas. Tomēr jebkuri drošības pasākumi neatrisina pamatproblēmu! Akmens plākšņu segums ap Mākslas muzeju nav droši ekspluatējams! Vai ir kādi tehnoloģiski risinājumi, kā šīs plāksnes padarīt neslidenas?” taujā V. Kilbloka.

Rīgas dome sociālajā vietnē twitter atvainojusies par sagādātajām neērtībām un informē, ka apsaimniekotājs- SIA "Rīgas meži" šobrīd meklē veidus, kā situāciju uzlabot, lai pārvietošanās tur būtu maksimāli droša. 

Svarīgākais