UZMANĪBU: Būtiska informācija par sastrēgumiem Rīgā

© twitter; ekrānšāviņs

Šorīt virzienā uz Rīgas centru, kā arī centra ielās ir izveidojušies sastrēgumi, liecina informācija portālā "Balticmaps.eu".

Pārdaugavā ar diezgan garu sastrēgumu jārēķinās Lielirbes ielā un Kalnciema ielā, kur lēna kustība sākas jau no Ventspils ielas un turpinās visā Kalnciema ielas garumā līdz Vanšu tiltam. Uz Vanšu tilta satiksme ir nedaudz lēnāka nekā ierasts, taču ar stāvēšanu jārēķinās tilta otrajā pusē - Krišjāņa Valdemāra ielas sākumā.

Nedaudz lēnāka kustība nekā ierasts ir arī uzbraucot uz Akmens tiltu centra virzienā un lēna kustība ir arī uz Akmens tilta. Tikmēr kustībai brīvs ir Vanšu tilts, bet pirms tam gan jārēķinās ar lēnāku kustību pa Ulmaņa gatvi virzienā uz centru.

Sastrēgumi vērojami arī uz Brīvības gatves virzienā uz centru aiz Gustava Zemgala gatves, kā arī Pērnavas ielā un Gustava Zemgala gatvē virzienā uz Brīvības gatvi.

Centrā ar lēnāku kustību jārēķinās Kalpaka bulvārī, Bruņinieku ielā un Valmieras ielā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais