UZMANĪBU: Teikā klīst ļoti smagi savainots dzīvnieks; nepieciešama līdzcilvēku palīdzība

Ilustratīvs attēls © Publicitātes foto

Steidzami tiek meklēts ļoti smagi savainots dzīvnieks, kuram nepieciešama palīdzība, vēsta informācija sociālajos tīklos.

Biedrība “Ulubele” savā facebook profilā ierakstījusi aicinājumu līdzcilvēkiem.

“SOS! CILVĒKI, LŪDZU IESKATIETIES UN PALĪDZAT ATRAST IEVAINOTU SUNI! Vakar ap pussešiem vakarā uz Brīvības ielas gājēju pārejas pretī VEF kultūras pilij tika notriekts sunītis. Sunītis tika parauts zem mašīnas un gabalu vilkts un ripināts, tomēr kaut kā spēja izkļūt no mašīnas apakšas. Priekšējā ķepa bija sadragāta un karājās kā lupata. Kādas traumas vēl nav zināms, asinis nebija. Tā sunītim bija kakla siksna, pirmā doma bija notvert. Mani mēģinājumi sekot un notvert dzīvnieku, beidzās nesekmīgi. Uz trim kājām tas spēja vēl paskriet. Sunītis vairākkārtīgi bēga prom, tad atkal apstājās un gaidīja, kad tuvojos, atkal bēga tālāk. Tā pa Brīvības ielas ietvi gar VEF tikām līdz Turaidas un Kroņu ielai, kur sunītis atdūrās pret dzelzceļa nožogojuma sētu. Mēģinājums ielenkt no otras puses beidzās nesekmīgi un sunīti vairs neizdevās nekur ieraudzīt. Pēc pēdām izskatījās, varētu būt devies bijušā VEF teritorijas virzienā vai pa Kroņu ielu.

Sunītis bija bezšķirnes, vidēja izmēra, klasiski brūngani-pelēku spalvu, normāla barojuma, iespējams, ka kucīte, ar kakla siksnu. Izskatās, ka varētu būt kādai tantei pasprucis. Pirms traģēdijas uz gājēju pārejas saliņas stāvēja pilnīgi viens un apjucis, raudzījās izmisušu skatienu. Tomēr notika nenovēršamais, jo sunītis metās tieši zem riteņiem. Tika ziņots glābšanas dienestam, tālāk savienots ar kaut kādu klīniku, kuras šoferi vēlāk it kā arī esot braucis “izmest līkumu”, bet kā uzzināju, bez panākumiem. Iespējams, viņš kaut kur klīst, vai ir kaut kur nolīdis, taču tādam ir nepieciešama neatliekama palīdzība. Tā kā pašam bija mazs raudošs bērns pie rokas neko citu jēdzīgu nevarēju iesākt. Varbūt kāds ir redzējis, vai zina ko darīt, kā palīdzēt?” ar šādu ierakstu sociālajos tīklos dalījusies “Ulubele”.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.