Ar "puteņa biļetēm" vakar braukts aptuveni 5500 reižu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

11.janvārī tā dēvētās puteņa biļetes Rīgas sabiedriskajā transportā izmantotas ap 5500 reižu, aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Rīgas satiksme" (RS) pārstāvis Viktors Zaķis.

Viņš pastāstīja, ka kontrolieriem uzdots piefiksēt, cik daudzi pasažieri brauc ar "puteņa biļeti" jeb biļetes/e-talona vietā uzrāda transportlīdzekļa tehnisko pasi. Pēc aptuvenām aplēsēm, ar "puteņa biļeti" vakar braukts 5500 reižu.

RS uzsver, ka minētais rīkojums zaudējumus uzņēmuma budžetā nerada, jo papildu izdevumus tas nesagādājot. "Mēs netērējam vairāk degvielas, neorganizējam papildu transportlīdzekļus, nepieņemam darbā vairāk šoferu, transports brauc pa tiem pašiem maršrutiem," skaidroja Zaķis.

Vaicāts, kā ir ar negūtajiem ieņēmumiem par braucieniem, Zaķis norādīja, ka, pieņemot, ka personas, kas izmanto "puteņa biļetes", ikdienā izmanto personīgo auto, nevis sabiedrisko transportu, nav pamata spriest par negūtajiem ieņēmumiem.

Kā ziņots, saistībā ar snigšanu Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) vakar izdevis rīkojumu, ka autovadītāji var bezmaksas izmantot Rīgas sabiedriskā transporta pakalpojumus, kontrolieriem uzrādot auto tehnisko pasi. Šādi plānots mazināt sastrēgumus pilsētā puteņa laikā.

"Puteņa biļetes" autovadītāji varēja izmantot vakar un saskaņā ar rīkojumu var izmantot arī šodien.

Svarīgākais