Sniega haoss; veidojas lieli sastrēgumi, kavējas transports

© F64

Pēc vakardienas stiprās snigšanas un līdz ar skolnieku atgriešanos skolas solos, šorīt Rīgā daudzviet virzienā uz centru ir izveidojušies sastrēgumi, liecina informācija portālā "Balticmaps.eu".

Sastrēgumi ir pie iebraukšanas Rīgā no Vidzemes - gan Juglā uzreiz aiz Juglas ezera, Biķernieku ielā un Dreliņos, pie Dreiliņu apļa. Apgrūtināta satiksme ir arī Pārdaugavā, virzienā uz Vanšu tiltu - sastrēgums ir uz Kalnciema ielas, Jūrmalas gatvē, kā arī uz paša Vanšu tilta. Noslogots ir arī Akmens tilts. Tikmēr uz Salu tilta un Dienvidu tilta kustība esot salīdzinoši raita.

Pilsētā ar lēnāku kustību jārēķinās Augusta Deglava ielā, Lāčplēša ielā virzienā no Salu tilta uz centru, Krasta ielā, uz Zemitānu tilta virzienā uz centru, kā arī Pērnavas ielā un Gustava Zemgala gatvē virzienā uz Brīvības gatvi.

Jau vēstīts, ka vakar visu dienu Rīgā bija spēcīga snigšana, kā rezultātā ielas ir piesnigušas un satiksme apgrūtināta. Savukārt šodien skolās pēc ziemas brīvlaika atsākas mācību gads.

Rīgā jau no plkst.8 sniega dēļ līdz pat pusstundai kavējas sabiedriskais transports.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Rīgas satiksme" pārstāvis Viktors Zaķis, šorīt jau plkst.8 pilsētā ir novērojami lieli sastrēgumi, tāpēc autobusi un trolejbusi pašreiz kavējas līdz pusstundai, bet tramvaji - līdz 15 minūtēm.

Pēc Zaķa vārdiem, situācija ir netipiska, jo lieli sastrēgumi parasti tik agrā rītā nav novērojami. "Daudz sasnidzis iepriekšējās dienās, ceļi ir šauri. Sabiedriskais transports brauc pamatā pa koplietošanas ceļiem, tāpēc ar sastrēgumiem jārēķinās," skaidroja Zaķis.

Zaķis atzina, ka tālākā situācijas attīstība lielā mērā būs atkarīga no laika apstākļiem.