"Sadales tīkls" atsaka elektrības pieslēgumu koncertzālei "Rīga"

© F64

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) vadība nav devusi piekrišanu alternatīvam elektrības pieslēgumu koncertzālei "Rīga", līdz ar to koncertzāli nav iespējams pieslēgt elektrībai, aģentūrai LETA pastāstīja "Sadales tīkla" komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova.

Smirnova skaidroja, ka šāda pieslēguma veikšanai ir nepieciešama ēkas īpašnieka atļauja, kas nav saņemta.

Tikmēr koncertzāles vadītājs Juris Millers aģentūrai LETA teica, ka saskaņā nomas līgumu, šāda atļauja neesot bijusi nepieciešama. "Teritorija no fasādes uz Gogoļa ielas pusi, kur atradās visi kabeļi, ir "mūsu teritorija"," pauda Millers.

Millers norādīja, ka pirmdien, 7.janvārī, vērsīsies tiesā ar pieteikumu par prasības nodrošinājumu. Viņš cer trīs dienu laikā saņemt tiesas lēmumu.

Jāpiebilst gan, ka LZA jūlija beigās lauza telpu nomas un lietošanas līgumu ar koncertzāli "Rīga", to pamatojot ar telpu nomas un siltumenerģijas parādiem. LZA vairākkārt pieprasījusi atbrīvot telpas, tomēr koncertzāle "Rīga" turpina veikt saimniecisko darbību un organizēt koncertus. Līguma laušana gan vēl jāvērtē tiesai.

Abi šajā nedēļas nogalē plānotie pasākumi koncertzālē "Rīga" ir atcelti. Šovakar plkst.19 koncertzālē "Rīga" plānotā izrāde "Boyband" ir pārcelta uz 28.janvāri. Tāpat tiks pārcelta rīt plkst.18 plānotā izrāde "Mazais princis". Pagaidām gan nav zināms uz kuru datumu.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais