Jāpilnveido Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas būvprojekts

© F64

Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukcijas būvprojekts 2015.gada novembrī ticis izskatīts Inženieru padomē, konstatējot atsevišķas nepilnības, un projekta attīstītājiem uzdots šo būvniecības dokumentāciju sakārtot atbilstoši normatīviem, novēršot nepilnības, aģentūrai LETA sacīja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Novēršot nepilnības, būvprojekts jāiesniedz izskatīšanai Rīgas būvvaldē ar iesniegumu to akceptēt.

Žūka pastāstīja, ka 2015.gada 19.novembrī būvvaldē ir saņemts iesniegums par būvprojekta "Jaunā Rīgas teātra ēku kompleksa rekonstrukcija" izskatīšanu Inženieru padomē. Iesniedzot projektus izskatīšanai Inženieru padomē, būvniecības ierosinātājiem ir iespēja vienkopus saskaņot projektu ar 12 inženierkomunikāciju pārvaldītāju pārstāvjiem, tādējādi patērējot mazāk laika, nekā saskaņojot projektu atsevišķi pie katra no inženierkomunikāciju turētājiem, pastāstīja Žūka.

24.novembrī minētais būvprojekts tika izskatīts Inženieru padomē. Ņemot vērā, ka būvprojektā tika konstatētas vairākas nepilnības, būvvalde norādījusi, ka pirms būvprojekta iesniegšanas izvērtēšanai būvvaldē nepieciešams sakārtot būvniecības dokumentāciju atbilstoši Dokumentu juridiskā spēka likuma un Ministru kabineta noteikumu "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība" noteiktajām prasībām.

Kad pilnais būvprojekts tiks iesniegts būvvaldē, ir atkarīgs no attīstītājiem, skaidroja Žūka.

"Būvprojekts iepriekš bija iesniegts tikai ar lūgumu izskatīt Inženieru padomē. Inženieru padomē tas jau izskatīts. Kad ierosinātājs sniegs visu projektu pilnai akceptēšanai ar lūgumu izsniegt būvatļauju ar atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi, ir atkarīgs no pašiem attīstītājiem," pastāstīja būvvaldes pārstāve.

Kā ziņots, valdība 3.novembrī pārdalīja Finanšu ministrijas (FM) budžetā ilgtermiņa saistībās JRT ēkas pārbūves darbu izdevumu segšanai paredzētā finansējuma sadalījumu pa gadiem, nemainot tā kopējo apmēru. Tāpat uz 2018.gada 30.jūniju tika pārcelts būvniecības darbu pabeigšanas termiņš un nomas maksas izdevumiem paredzētais finansējumu pa gadiem.

Samazināts JRT pārbūvei atvēlētais finansējums 2016.gadā un 2017.gadā, bet 2018.gadā atvēlētais finansējums palielināts gandrīz par četriem miljoniem eiro.

Lai veiktu JRT ēkas pārbūves darbus, 2014.gada 24.aprīlī tika noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "Zaigas Gailes birojs un partneri" par skiču projekta, būvprojekta izstrādi un autoruzraudzības veikšanu ar būvprojekta darbu pabeigšanas termiņu līdz 2015.gada 8.septembrim. 2015.gada 30.septembrī tika saņemts pozitīvs būvprojekta ekspertīzes slēdziens. Tā kā būvprojektā bija nepieciešams izstrādāt papildu sadaļu (sakarā ar to, ka tika saņemti jauni tehniskie noteikumi no Rīgas pašvaldības sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Rīgas satiksme" un Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma") un tās saskaņošanai būs nepieciešams papildu laiks, tika plānots, ka būvprojekta akcepts Rīgas pilsētas būvvaldē tiks saņemts līdz 2015.gada 26.decembrim.

Svarīgākais