"Rīgas satiksmes" pagājušā gada biļetes jāizmanto līdz mēneša beigām

Rīgas sabiedriskā transporta braukšanas biļetes, kuras iegādātas līdz pagājušā gada beigām, būs iespējams izmantot vēl tikai februārī, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Tāpat līdz 28.februārim biļetes iespējams nodot atpakaļ klientu apkalpošanas centros un saņemt naudu pilnā apmērā, ja biļete nav lietota.

Savukārt, ja biļetes tiks nododas pēc 1.marta, tad par nelietotu biļeti tiks atmaksāti 90% tās vērtības, bet, ja biļete būs jau lietota, tad 75% apmērā no atlikušās vērtības.

LETA jau ziņoja, ka no šā gada braukšanas maksa "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā - autobusos, trolejbusos un tramvajos - paaugstināta par 25% jeb ceturto daļu un sasniedz 50 santīmus.

Iegādājoties braukšanas biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, jāmaksā par 20 santīmiem vairāk un jāšķiras no 70 santīmiem, bet pensionāriem biļete pie vadītāja maksā 40 santīmus. Bagāžas biļete maksā tikpat, cik iepriekš - 80 santīmus.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas "NASDAQ OMX Riga" 2008.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Rīgas satiksme" ar uzņēmuma vērtību 111 miljoni latu ierindojas 21.vietā, bet 2007.gada pētījumā "Rīgas satiksme" ar vērtību 99,24 miljoni latu ierindojās 27.vietā.

2009.gada pētījumā kompānija ar vērtību 201,29 miljoni latu jau ierindojas 11.vietā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais