300 000 eiro vērta uzvara Zolitūdes lietā

© F64

Advokāts Aldis Gobzems sociālajos tīklos vakar triumfāli paziņoja: «Es uzvarēju Zolitūdes Maxima civillietu Rīgas apgabaltiesā. Divu cietušo labā katram par labu piedzina 150 tūkstošus eiro, kopā tātad 300 tūkstošus eiro (no Maxima 75x2 un no Homburg 75x2). Ejam tālāk. Tas ir sākums.»

Būtiski, ka šis ir pirmais spriedums Zolitūdes traģēdijas lietā, jo dažādās tiesās Latvijā tiek skatītas vairāk nekā 10 civillietas un kopējā prasību summa pārsniedz 635 miljonus eiro.

Uzvara pirmajā tiesu instancē gūta traģēdijā cietušo Edgara Čerņenoka un Valerijas Valentīnas Mizulas labā. Šajā civillietā tiesa nolēma naudu piedzīt no SIA Maxima Latvija un SIA Homburg Zolitude, bet prasība pret SIA Tineo tika noraidīta.

Pilns spriedums būs pieejams 4. janvārī, to varēs pārsūdzēt. A. Gobzems jau izteicies, ka piedzītās kompensācijas summas ir nesamērīgi mazas, arī apsūdzēto pārstāvji nav apmierināti ar spriedumu. Visticamāk, visas iesaistītās puses lems par pārsūdzēšanu, un tas notiks pēc tam, kad būs pieejams pilnais spriedums.

Kopumā Zolitūdes traģēdijas lietā pieteiktas kompensācijas 155 miljonu eiro apmērā, par cietušajiem atzīti 263 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā tiesā tika iesniegtas vairākas Zolitūdes traģēdijas civilprasības, informē aģentūra LETA.